Integratie en Apartheid 2: Onderwijs

#Integratie: Een land dat er na 200 jaar niet in is geslaagd om het onderwijs aan kinderen te #integreren, ja zelfs de #apartheid ervan heeft vastgelegd in art.23 GW, verwijt moslim-nieuwkomers sinds 25 jaar dat het hun schuld is dat “integratie mislukt”.


Heinrich Heine onderdreef toen hij midden negentiende eeuw vaststelde dat in Nederland alles 50 jaar later gebeurt. Het is minstens het dubbele.
Nadat Frankrijk en Mexico in 1903 het ideologisch onderwijs hadden afgeschaft en zelfs Vlaanderen en Quebec rond de jaren 60 waren gevolgd, brandt in gidsland Nederland in 2017 een nieuwe #schoolstrijd los.
SGP en CU eisen luidkeels het recht op om kinderen informatie over de evolutie te onthouden, andersgelovigen te diaboliseren, vrouwen minderwaardig te verklaren en ons openbare, neutrale onderwijs weg te zetten als “staatsonderwijs”!
Helaas is zelfs deze “nieuwe schoolstrijd” niet origineel in Nederland: In Texas bij voorbeeld, proberen christenfundamentalisten vanuit staatsinspecties al jarenlang verboden op te leggen aan het publieke onderwijs om bvb de evolutietheorie van Darwin te behandelen.
Dr Bart-Jan #Spruyt is in Nederland sinds bijna twintig jaar een verbeten en, toegegeven, inventieve volgeling van de idee dat wanneer christenfundamentalisten en conservatieven zich verenigen, de hippies van de jaren 60 vergeten kunnen worden en Abraham Kuyper alsnog uit de Brusselse hel wederop kan staan.
(Kuyper werd met maîtresse betrapt bij de Brusselse Beurs na zijn vertrek uit Nederland in 1909. Spruyt heet eigenlijk Spruit net zoals Fortuyn eigenlijk Fortuin heette. Maar dit alles terzijde.)

Als secretaris van de conservatieve Edmund #Burke Stichting verenigde hij begin deze eeuw vanuit Leiden (altijd dat Leidse corps-milieu!) grootheden als Bolkestein, Van Agt en anderen.

Maar.
Toen hij zich engageerde met de pas uit de VVD getreden Wilders (2004/5) om passende kandidaten te zoeken voor een conservatief-christenfundi PVV, lieten de Burke-krokodillen hem in de steek en gingen weg bij de Burke Stichting.

Maar ook Geert Wilders liet hem vallen omdat hij liever corrupte politie-agenten en naïeve Fleurtjes in zijn fractie wilde dan de neocons waar Bart op dat moment zo verliefd op was.
In 2007 probeerde Bart Jan Spruit nog even om Urkse en Bunschotense Christenjongeren te lanceren binnen de PVV, maar ook dat mislukte jammerlijk.
Ook de Neo Conservatieven die zo’n grote rol speelden tijdens het eerste presidentschap van GW Bush verloren tussen 2005 en 2009 veel van hun invloed in Washington DC.
Wat te doen, Bart-Janneman?

Martin #Bosma die fractiemedewerker was van Geert vanaf diens vlucht uit de VVD, blokkeerde effectief alle toegang tot de PVV. Hij haatte Bart-Jan vanaf het eerste begin.
Maar Bart-Jan is niet voor een enkel gat te vangen hoor!

Een volgende flirt komt eraan. Met Thierry Baudet en de stichter en financier van Jalta wiens naam me nu even ontschiet. Helaas. Opnieuw. Baudet’s versie van Conservatisme valt niet samen met die van de nieuwe oriëntatie van Jalta.

Maar daarom niet getreurd. Bij de zwarte kousen ziet Spruit een nieuw elan: anti- Islam! Manifest van de SGP! Gert-Jan Segers!
Dat vinden fundi-seculieren als Dirk Verhofstadt ook! Weliswaar om geheel andere redenen dan Segers en de SGP. Geeft niet. Dus actie tegen staatsomroep en staatsonderwijs.
We hebben de Naam van de Duivel gevonden: de #Staat!

Nu verenigt Spruit uit Walcheren Christenfundis en conservatieve anarchisten tegen ??

Ja, wat eigenlijk?

De Spruitjes zullen het Antwoord zijn. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *